Aktuelt

Smerter i lænden


Hvis du har smerter i lænden, er her en god øvelse som du hjælpe dig lidt...

Lændesmerter eller ondt i ryggen er en af de hyppigste årsager til at opsøge en kiropraktor.


Cirka 30 % af danskerne har haft lændesmerter inden for de seneste to uger, og kvinder lidt hyppigere end mænd. Næsten alle vil opleve det i løbet af deres liv.

 

Årsager


De hyppigste årsager til lændesmerter er "fastlåsninger" af ryggens led og muskelspændinger. Ofte er der både muskel- og ledspændinger, men de kan være tilstede i varierende grad.


Rygsmerterne kan opstå efter en "forkert" bevægelse. Bevægelse kan være overbelastende for ryggen, f.eks. et tungt løft, men det kan også skyldes en bevægelse som ikke umiddelbart er belastende. Det er imidlertid sjældent, at rygsmerterne opstår på grund af denne "forkerte" bevægelse. Ofter er det et underliggende lændeproblem, som ikke før har givet de store gener, der er årsagen til lændesmerterne. Belastningen er blot den udløsende faktor.

  • Hold i lænden
  • Myoser / spændinger
  • Stenose

Træning


Træningen kan du udføre på egen hånd. Men for mange vil det være nyttigt at gøre dette sammen med andre. Træningen vil ofte medføre smerter og ubehag, og det er lettere at holde motivationenen oppe, når du er i en gruppe.


Tværfaglige grupper med fysioterapeut, læge og psykolog i teamet prøves nogle steder. Undersøgelser tyder på, at dette måske er mere effektivt end at træne alene. Men tværfaglige grupper er både ressource- og tidskrævende, og det er ikke blevet rutine.

Tommy Erik Jensens hjemmeside.

Fornylig Præsentation

Noget andet

Af ren og skær interesse

 

mail@unisol.dk

Copyright @ All Rights Reserved